Vacature Senior Relatie

Senior Relatie in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3467 eneco werken bij banner 2200x1000 14.jpg

Senior Relatie- en Contractmanager

Eneco - Rotterdam

> 5 jaar

32 - 40 uur

Business development & Sales, Proces management

€67.000 - €94.000

Senior Relatie- en Contractmanager

Eneco - Rotterdam

Business development & Sales, Proces management

> 5 jaar

€67.000 - €94.000

32 - 40 uur

 • Verantwoordelijk voor een divers portefeuille aan & koeling klanten in de regio Rotterdam

 • Zelfstandige functie met veel interne en externe contacten

 • Jij levert een belangrijke bijdrage in de warmtetransitie

Waarom kiezen voor Eneco?

Meer dan ooit vraagt de wereld om duurzame energie. Eneco loopt daarin voorop en wil in 2035 compleet klimaatneutraal zijn. Met voor alle klanten betaalbare energie, een uitstekende digitale service en een aanbod dat aansluit op hun behoeften. Hier speelt de afdeling Warmte business development een cruciale rol om de energietransitie mogelijk te maken. Kortom; je komt in het hart van de energietransitie te werken met torenhoge uitdagingen om Nederland te helpen verduurzamen.

Dit ga je doen

Als relatiemanager ben je de schakel tussen & koeling klanten en het warmtebedrijf van Eneco. Je bent het aanspreekpunt van o.a. woningcorporaties, gemeentes en bedrijven. Je beheert de contractafspraken en gaat in gesprek, op locatie of online, om te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en blijven. Je zult werkzaam zijn binnen de warmteketen van Eneco. Je doet deze werkzaamheden in nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen binnen Eneco, denk aan projectontwikkeling, asset management en de technische dienst. Je gaat aan de slag in een klein professioneel team van specialisten. Je benut de kennis en ervaring die aanwezig is in het team om je werkzaamheden tot een goed einde te brengen. Jij brengt daarbij jouw ervaring mee om het relatiemanagement naar een hoger niveau te tillen waarbij sturen op klanttevredenheid, waarde maximalisatie en verbinding over de warmte keten heen een belangrijke rol speelt.

Gaat dit over jou?

Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie. Snel tot de kern komen, verbindingen kunnen leggen en pragmatisme in aanpak zijn hierbij key competenties.

Verder:

 • Relevante HBO of WO-opleiding (technische of bedrijfskundige opleiding);

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een rol als relatiemanager;

 • Je hebt ervaring in energie / utiliteitsbranche. Ervaring in of met een warmtebedrijf is een pré;

 • Je kunt goed netwerken, stakeholders managen en verwachtingen scherp stellen;

 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;

 • Gewend om zelfstandig te werken en te sturen op budget, kwaliteit en planning, alles in het bovenliggende kader van klant tevredenheid;

 • Staat stevig in je schoenen: weet structuren neer te zetten en bent bestand tegen operationele druk;

 • Je hebt een klantgerichte, analytisch, enthousiaste en hebt een positieve instelling

Je bent verantwoordelijk voor

 • Het voeren van gesprekken met & koeling klanten

 • Zorgdragen voor een positieve klantbeleving en klanttevredenheid

 • Het naleven van de contractuele afspraken met klanten

 • Het beantwoorden van complexe klantvragen en bieden van passende oplossingen, inclusief afstemming met de betrokken teams

 • Vroegtijdig signaleren van problemen bij klanten en samenwerken met verschillende interne teams om klantbehoeften effectief aan te pakken.

 • Sturen op klanttevredenheid en waarde maximalisatie van de bestaande base

Dit worden je collega's

Je maakt onderdeel uit van de Business Unit Warmte, afdeling Warmte en Koeling grootzakelijk. Het betreft een functie in het klantteam Warmte & Koeling. Je maakt onderdeel uit van een team van 6 personen met daarin relatiemanagers, account support en een projectleider. Je komt te werken in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Wil je meer weten over deze vacature? Lead Transitieteam en Warmte & Koude Grootzakelijk beantwoordt met plezier jouw vragen via .

Functie:relatie
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5170 – 7253
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eneco via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Alblasserdamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de alblasserdamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures alblasserdam
 2. Senior Relatie Eneco 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures